Történetünk

A Szegletkő General Kft. története egészen 1990-re nyúlik vissza. Ekkor még a mindössze öt alkalmazottal induló egyéni vállalkozásunk kisebb építőipari munkákkal foglalkozott. A folyamatos szakmai fejlődésnek köszönhetően, évről-évre egyre nagyobb és jelentősebb munkákat tudtunk vállalni, ami szükségessé tette egy Kft. létrehozását, a munkákhoz szükséges gépek, eszközök bővítését, valamint önálló iroda kialakítását, ezért 1998-ban megalakult a Szegletkő ’91 Kft., amely 31 fővel kezdte meg működését.

Ebben az időszakban került megvásárlásra a jelenlegi telephelyünk, mely folyamatos fejlesztések, korszerűsítések segítségével megfelelő területet biztosított a további növekedés számára. Szintén ezzel egy időben került megvásárlásra egy betonkeverő üzem, mely Sárbogárd város központjához közeli területen került felállításra, és Nagybeton 98′ Kft. néven a térség 40-50 km-es körzetében folyó beruházásokat látja el minőségi transzportbetonnal.

Az ezredfordulót követő évek is a fejlesztések, korszerűsítések jegyében teltek. Ehhez kiváló segítséget nyújtottak a különböző pályázati lehetőségek, fejlesztési hitelek, amelyek további növekedést is eredményeztek mind létszámban, mind pedig árbevétel tekintetében. A megrendelői körünk is folyamatosan bővült, így már nem csak a Közép-magyarországi régióban vállaltunk kivitelezést, hanem az egész ország területén sikerült piacot nyerni. A fejlődésnek köszönhetőn már nem csupán szerkezetépítésre, hanem generál kivitelezésre is alkalmassá váltunk, így alakult meg 2008-ban a Szegletkő General Kft.

Cégünk több mint 60 alkalmazottat foglalkoztat folyamatosan, valamint 40-50 között van azoknak az alvállalkozóknak és beszállítóknak a száma, akik hosszú évek óta folyamatosan és hűségesen velünk dolgoznak, és segítik munkánkat. Cégünk fontosnak tartja a közéletben való szerepvállalást, így sportszerető emberek lévén hosszú évek óta támogatjuk a helyi sportélet fejlődését. Célunk, hogy a 21. század folyamatosan, és gyorsan változó kihívásainak való megfelelés mellett, olyan maradandó értékek létrehozása, mellyel hozzájárulhat nemcsak térségünk, de az egész Magyar gazdaság fejlődéséhez.