Pályázatok

 • Projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-03653
 • Kedvezményezett neve: Szegletkő General Kft
 • Fejlesztés tárgya, célja: Szegletkő General Kft telephely, eszköz, gép és informatikai fejlesztése
 • Szerződött támogatás összege: 84 554 476
 • Projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt keretén belül a vállalkozás fő tevékenységét a 4120’08 – Lakó- és nem lakó épület építése – kívánjuk fejleszteni.
A Szegletkő General Kft-nek az utóbbi időben megnövekedtek a megrendelés állományai, így jelen fejlesztéssel többek között modernebb, profibb informatikai hátteret kíván biztosítani a vezetőség a szellemi munkaerő zavartalan munkavégzéséhez, melyhez a jelenlegi szervert kívánja bővíteni és az informatikai eszközeit nagyobb teljesítményűre cserélni, számukat bővíteni.
A beszerezni kívánt kézi eszközöket és munkagépeket egyaránt szakképzett, jogosultsággal, jogosítvánnyal és szakképesítéssel rendelkező saját alkalmazottak fogják kezelni. Ezen gépek és eszközök a mindennapos, hatékony munkavégzést segítik elő, növelik a hatékonyságot.
A megújuló energiaforrást használva szeretnénk a telephely fenntartásának költségeit csökkenteni, ezzel járulva hozzá a fenntartható környezethez. Továbbá, a távoli elérés és adattárolás miatt célszerűnek találjuk az üzleti alapú felhőszolgáltatást (pl: tárhely kapacitás növelése)
Üzleti felhőszolgáltatás: a Microsoft office software-t a munkavállalóink kiválóan kezelik. A létszámbővülés miatt szükség is van új licencek bevezetésére, valamint a nagy mennyiségű adat tárolására, így távolról is hozzá lehet férni egyszerűbben a dokumentumokhoz (például építési területen a tervrajzokhoz).
A tanácsadási szolgáltatások közül a „Szervezet-, folyamat- és menedzsment fejlesztés”-t kívánjuk igénybe venni és az IFKA által minősített szolgáltatók közül kiválasztott partnerrel. A tanácsadóval megtörténtek az első egyeztetések, kapcsolatfelvétel.
A fejlesztéssel a megnövekedett rendelésállományunkat ki tudjuk szolgálni, így munkavállalóinkat is meg tudjuk tartani.


 • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.01.27

Napelemes rendszer kiépítése a Szegletkő General Kft. Sárbogárd Táncsics u. 6625/1 fióktelepén

PROJEKTINFORMÁCIÓK 

GINOP-4.1.4-19-2020-01758

Projekt megnevezése

Napelemes rendszer kiépítése a Szegletkő General Kft. Sárbogárd Táncsics u. 6625/1 fióktelepén

 

 • a kedvezményezett neve: Szegletkő General Kft.
 • a projekt címe: Napelemes rendszer kiépítése a Szegletkő General Kft. Sárbogárd Táncsics u. 6625/1 fióktelepén
 • elszámolható összköltség: 9 374 000 Ft
 • vissza nem térítendő támogatás összege: 5 155 700 Ft
 • a támogatás mértéke: 55 %

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében napelemes háztartási méretű kiserőmű kerül kiépítésre, melynek célja gazdaságilag megtérülő, környezetbarát megújulóenergia-termelő berendezés telepítése a hálózati villamosenergia-igény csökkentésének érdekében.

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne a Szegletkő General Kft. 7003 Sárbogárd, Táncsics Mihály utca 6625/1 helyrajzi számon található fióktelepe. A napelemek az épület lapos és lemez tetejére kerülnek elhelyezésre.

A csatlakozási teljesítmény 24 kW, a napelem panelek az inverteren keresztül csatlakoznak az AC elosztó-csatlakozó szekrényhez és a meglévő elektromos hálózathoz.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. A projekt hosszú távú közvetett céljai elsősorban az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése és a mérsékelt fosszilisenergia-felhasználás hozzájárulva az ország megújulóenergia-források felhasználásának növelése céljának eléréséhez.

A projekt megvalósításának időszaka: 2021.11.26.


Napelemes rendszer kiépítése a Szegletkő General Kft. Sárbogárd 6624/3 fióktelepén

A

PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-4.1.4-19-2020-03541

Projekt megnevezése

Napelemes rendszer kiépítése a Szegletkő General Kft. Sárbogárd 6624/3 fióktelepén

Kedvezményezett neve: Szegletkő General Kft.

Projekt címe: Napelemes rendszer kiépítése a Szegletkő General Kft. Sárbogárd 6624/3 fióktelepén

Elszámolható összköltség: 9 178 250 Ft

Vissza nem térítendő támogatás összege: 5 048 037 Ft

Támogatás mértéke: 55 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében napelemes háztartási méretű kiserőmű kerül kiépítésre, melynek célja gazdaságilag megtérülő, környezetbarát megújulóenergia-termelő berendezés telepítése a hálózati villamosenergia-igény csökkentésének érdekében.

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne a Szegletkő General Kft. 7003 Sárbogárd, Táncsics Mihály utca 6624/3 helyrajzi számon található fióktelepe. A napelemek az épület lemeztetejére déli tájolással kerülnek elhelyezésre.

A napelemes rendszer teljesítménye 30,4 kW, a csatlakozási teljesítmény 27 kW, a napelem panelek invertereken keresztül csatlakoznak az AC elosztó-csatlakozó szekrényhez és a meglévő elektromos hálózathoz.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. A projekt hosszú távú közvetett céljai elsősorban az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése és a mérsékelt fosszilisenergia-felhasználás hozzájárulva az ország megújulóenergia-források felhasználásának növelése céljának eléréséhez.

A projekt megvalósításának dátuma: 2021.11.26.


„A SZEGLETKŐ GENERAL KFT. KAPACITÁSBŐVÍTÉSE”

A projekt alapadatai:

Hitelprogram azonosító jele: GINOP-8.3.5-18-
Kölcsön összege: 5 280 000 Ft
Ebből támogatás: 163 696 Ft

A projekt rövid bemutatása:
Technológiai korszerűsítés keretében új tárgyi eszközök beszerzése, telephely fejlesztése.


„A SZEGLETKŐ GENERAL KFT. KAPACITÁSBŐVÍTÉSE”

A projekt alapadatai:

Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-15-2015-00023
Igényelt támogatás: 65 427 089 Ft
Támogatás mértéke: 45%
A projekt költségvetése: 145 393 534 Ft
Projekt befejezése: 2018.04.27.

A projekt bemutatása:

A Szegletkő Generál Kft. tevékenysége 1990-ben egyéni vállalkozásként indult. Főtevékenységünk a 4120 ’08 TEÁOR szám alatt található lakó- és nem lakó épület bontása, azonban a jelenlegi pályázat keretében projektünk a lakatos üzemünk tevékenységének fejlesztéséről szól elsősorban, amely a 2511 ’08-as TEÁOR számmal azonosítható, másodsorban pedig a teljes generál kivitelezésünket fejlesztő faipari kisgépekkel való munkatevékenység.
A projekt megvalósulása esetén további 7 emberrel bővülhet vállalkozásunk. Jelen projekt keretében tehát egy olyan komplex beruházást kívánunk végrehajtani, melynek megvalósítását követően költséghatékonyabb gyártási folyamatok valósulnak meg vállalkozásunkon belül, bővül gyártási kapacitásunk, energiahatékonyabbá válnak folyamataink. A korszerűsítés indokolt, hiszen rezsiköltségünk igen magas, aminek egyik oka a jelentős energiaveszteség, amit elavult eszközeink okoznak.
Fejlesztéseink célja, hogy a beszerzett eszközök által költséghatékonyságot, minőségi munkavégzést és a teljes generál kivitelezési folyamatainkat javítsuk. A pályázat keretében beszerzésre kerülnek a lakatos tevekénységünkhez tartozó eszközök: egy CNC plazmavágó, két hegesztőgép, egy esztergagép, egy toronydaru, diesel üzemű ollós személyemelőt, egy hidraulikus lemezolló, egy fűrésztárcsás daraboló, egy 10 m-es görgőpálya, egy szalagfűrészgép, egy profildarabológép, egy oszlopos és 2 db mágnestalpas fúrógép és egy szemcsefúvó. Teljes generál kivitelezésünkhöz kapcsolódóan beszerzendő eszközök egy marógép, egy szalagcsiszológép, egy automata éllezáró, egy lapszabászgép, egy kézi élzáró, 3 db mobil elszívó, egy mobilkompresszor, és egy ollós emelő. Pályázatunk keretében továbbá kialakításra kerül egy géptároló, amelyben a fentebb felsorolt eszközök egy része lesz
elhelyezve. A projekt segítségével lehetőségünk nyílik több piaci kapcsolat kialakítására, minél szélesebb
szegmens elérésére.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

7000 Sárbogárd, Árpád utca 82. Hrsz.: 825/2.
7003 Sárbogárd (Sárszentmiklós), Táncsics Mihály utca 6625/1. Hrsz.: 6625/1.

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Pénzügyminisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684.
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu
Infovonal: 06-1-896-0000
Honlap: www.palyazat.gov.hu 

Termelési kapacitásbővítése a Szegletkő General Kft-nél:

Társaságunk sikeresen pályázott és nyert el 43.395.550 Ft vissza nem térítendő támogatást, 144.651.835 Ft teljes összköltséggel. A támogatói okirat 2018.02.21.-ei dátummal hatálybalépett, cégünk az első termék megrendelésével a pályázatot ténylegesen 2018.május 30-án kezdte meg, ezt megelőző időszakban a finanszírozási szerződést kötöttük meg B3 Takarékszövetkezettel.

Projekt azonosító: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00238
Igényelt támogatás: 43 395 550 Ft
A projekt összköltsége: 144 651 835 Ft
A támogatás mértéke : 30 %
Visszatérítendő hitel összege: 86,79 millió Ft
A projekt kezdő időpontja: 2018.02.21.
A projekt megvalósult, befejezésének időpontja: 2019.08.21.

A beszerzésre kerülő eszközök:

-1 db modern forgólézer állvánnyal különböző elemek kiöntéséhez, formázásához, méretre gyártásához szükséges;
-4 db kombikalapács, melyek termékek fúrására, vésésére, méretre igazítására, valamint betonkozmetikai munkák elvégzéséhez alkalmazhatók;
-1 db univerzális porszívó, melyet a fúráskor, véséskor keletkező por és törmelék elszívására alkalmazunk;
– 2 db betonsimító és 2 db rotoros betonsimító eszköz, melyek a zsaluzatok közötti beton felületének simítását
teszi hatékonnyá, és gyorsabbá;
-2 db nagyfrekvenciás betonvibrátor szett, mely a beton tömörítéséhez, hézagmentesítéséhez szükséges;
-1 db targonca, melyre az anyagmozgatáshoz van szükségünk,
-a zsalurendszer különböző elemek kiöntéséhez, formázásához, méretre gyártásához szükséges;
-a betonvágó és vágó-hajlítógépek (1-1 db) segítségével pedig a munka precizitását növeljük, a betonelemekhez szükséges vas, illetve acélszerkezetek, valamint kengyelek hajlítását, méretre szabását szolgálja.
– épület felújítása és új épületrész építése: a meglévő épületrészben a nyílászárók, burkolatok, valamint a tetőszerkezet cseréje szükséges (lapostető helyett magas tető). A meglévő létesítmény leromlott műszaki állaga indokolja a javítást, az épület rendeltetése (iroda, szociális blokk, laboratórium, ipari csarnok, raktár) változatlan marad. Új épületrész kerül kialakításra a másik, műszakilag teljesen leromlott állagú épületrész helyén. A magastetős építményt tűzfallal két részre osztva alakul ki az új épületrész.

A projekt megvalósulási helyszíne:

7000 Sárbogárd Árpád út 108./a

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Nemzetgazdasági Minisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu
Infovonal: 06-1-896-0000
Honlap: www.palyazat.gov.hu


Napelemes rendszer kiépítése a Szegletkő General Kft. Sárbogárd Árpád u. 825/2/A fióktelepén

Projekt azonosító: GINOP-4.1.4-19-2020-01746
Kedvezményezett neve: Szegletkő General Kft.
Projekt címe: Napelemes rendszer kiépítése a Szegletkő General Kft. Sárbogárd Árpád u. 825/2/A
fióktelepén
Elszámolható összköltség: 5 780 900 Ft
Vissza nem térítendő támogatás összege: 3 179 495 Ft
Támogatás mértéke: 55 %
A projekt megvalósításának dátuma: 2021. 07.06.

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt keretében napelemes háztartási méretű kiserőmű kerül kiépítésre, melynek célja gazdaságilag megtérülő, környezetbarát megújulóenergia-termelő berendezés telepítése a hálózati villamosenergia-igény csökkentésének érdekében.
A fejlesztés megvalósulásának helyszíne a Szegletkő General Kft. 7000 Sárbogárd, Árpád utca 825/2/A helyrajzi számon található telephelye. A napelemek az épület lapos tetejére északi tájolással kerülnek elhelyezésre.
A csatlakozási teljesítmény 15 kW, a napelem panelek az inverteren keresztül csatlakoznak az AC elosztó-csatlakozó szekrényhez és a meglévő elektromos hálózathoz. A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. A projekt hosszú távú közvetett céljai elsősorban az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése és a mérsékelt fosszilisenergia-felhasználás hozzájárulva az ország megújulóenergia-források felhasználásának növelése céljának eléréséhez.